Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

Hírlevél 2017/02 - március 6.

 

Érmeboltunk ismét jelentkezik rövid hírlevelével, melyben néhány hetente igyekszünk megismertetni vásárlóinkat, gyűjtőtársainkat újdonságainkkal, rövidtávú beszerzési terveinkkel.

Tartalom: 

A Vadon szava - Bőgő Szarvas * Kisebb-nagyobb Elefántok * Ezüst Angyalok * A Királynő címerállatai


A Vadon szava - Bőgő Szarvas

A kanadai királyi pénzverde 2015-ben kezdte meg A Vadon szava (The Call of the Wild) arany érmesorozatot, amely a kanadai rengetegben hangoskodó nemes állatokat vonultat fel. Eddig az Üvöltő Farkas, a Morgó Puma és az Ordító Grizzly került bemutatásra. A sorozat különlegessége, hogy az érmék az eddig alkalmazott legfinomabb „öt-kilences” 99,999%-os finomságú színaranyból készülnek.   

A 2017-es állat az óriás méretű, a jávorszarvasnál is nagyobb testű Wapiti-szarvas, melynek bőgése párzáskor bezengi a kanadai vadont.  
Az érméket bonthatatlan, egyben bizonylatként is szolgáló, bankkártya-szerű tok védi.

Az egy unciás érmék után egy év késéssel megfizethetőbb 1/10 unciás méretet is kiadnak. 


Kisebb-nagyobb Elefántok

Előző hírlevelünkben számoltunk be a 2017-es szomáliai ezüst Elefánt érme megjelenéséről. Újabb jó hír, hogy az érme az idén – az unciás és a kilós méret mellett – már kettő, öt és tíz unciás méretben is kapható lesz!

Az egy unciásból már kiadták a szokásos, kis darabszámú aranyozott, és (a képen látható) színezett változatot is. 

 

 

 


Ezüst Angyalok

Az osztrák állami pénzverde, a Münze Österreich februárban jelentette meg új sorozatának első tagját. Az érmék mennyei témát dolgoznak fel, a négy legjelentősebb arkangyal, Mihály, Rafael, Gábriel és Uriel, valamint jelképeik láthatók majd rajtuk. Az idei érme Mihály arkangyala a Bibliában a mennyei hadak vezére, ő taszította le a mennyből Isten parancsára a Sátánt.

A 10 euro névértékű érmék színes tükörveretű ezüst, normál veretű ezüst, és réz változatban kaphatók. 

 


A Királynő címerállatai

A britek is előálltak egy jelentős érmesorozattal, amelynek témája – nem meglepő módon – a királynőhöz, illetve a monarchiához kapcsolódik. II. Erzsébet 1953-as megkoronázásakor a Westminster Apátságban díszletként tíz nagyméretű szobrot állítottak fel, amelyek angol királyok címerállatait ábrázolták. Ezeket nevezték jellemző brit tömörséggel „A Királynő vadainak” (The Queen’s Beasts), és ezek adták az alapját az új, tíz darabos sorozat heraldikai motívumainak.   

Az első érmén mindjárt a legfontosabb jelkép, Anglia Oroszlánja látható, a most megjelent második kiadás III. Henrik Griffmadarát ábrázolja. Az arany érmék nagyon igényes, 99,99%-os finomságú, egy unciás, és negyed unciás változatban készülnek.

A sorozat az aranyak mellett színezüst érmeként is fut, ezek 2 unciásak, érdekességük, hogy mindössze 39 mm átmérőjűek, ezért dupla vastag, piedfort jellegű veretek. A német LINDNER cég néhány hónap után a szokatlan mérethez illő kapszulát is készített hozzájuk, ezentúl mi ebben adjuk át őket.   

 

Üdvözlettel,

Keszthelyi István és Judit

Ebben a kategóriában nincsenek termékek.
Készletállapot: Csak a készleten lévők / Minden termék
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2017 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.