Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

Hírlevél 2017/04 - május 5.

Tartalom:

Orgonavirágzás * A pszichoanalízis atyja * Hiúz a holdfényben * A történelem harcosai 


Orgonavirágzás

A tavalyi virágzó cseresznyefa után a kanadai verde 15 dolláros színezüst érméjén virágba borult orgonabokrot láthatunk olyan élethűen ábrázolva, hogy szinte érezhetjük az illatát. Az érme szép színes oldala Jan Poynter kanadai művész munkája.

A Közép- és Délkelet-Európában honos közönséges lila orgonát bevándorlók vitték magukkal Kanadába, ahol szintén elterjedt, nemesítéssel sok szép új változatot hoztak létre.

A 23 grammos, 36 mm átmérőjű érmét a verde a tőle megszokott „négy-kilences”, 99,99%-os tisztaságú színezüstből készíti, díszdoboz, és sorszámozott bizonylat is jár hozzá. 

 


A pszichoanalízis atyja

Sigmund Freud a 20. század egyik legbefolyásosabb gondolkodója volt, valóságos lélektani forradalmat hozott létre. Elsőként hagyta pácienseit szabadon asszociálni, és álmaikról mesélni. Rámutatott a tudatalattira, és arra, hogy az mennyire befolyásolja a viselkedésünket. Tabumentesen, az emberi lét szerves részeként kezelte a szexualitást.

Az osztrák pénzverde 50 Eurós, negyed unciás arany érméjének értékoldalán Freud látható, a másik oldalon szimbolikus kép álomba merült szerelmespárral. Az érme egy négy darabosra tervezett, „A pszichoterápia bécsi iskolája”  című sorozat első kiadása.

 

 


Hiúz a holdfényben

A gyártási technológiák fejlődésével egyre divatosabbak a sötétben világító érmék. A kanadai verde az izgalmas tengeralatti világ után most sejtelmes éjszakai jelenetet ábrázol új, két unciás ezüst érméjén. A háttérben rönkház, és nagy tábortűz látható, az óriási telihold fénybe borítja a tájat. Az előtérben fák között pillantjuk meg a lopakodó ragadozót.

A világító technikának köszönhetően sötétben szemlélve a hold, a tűz és az általuk megvilágított területek sejtelmesen fénylenek.

 

 

 


A történelem harcosai

Volt már hasonló témájú sorozat: a Perth Mint Niue-szigeti névértékkel kiadott, négy darabos sorozata római légióst, viking harcost, lovagot és szamurájt ábrázolt. Hasonló, de nagyobb léptékű az új-zélandi verde harcos népeket felvonultató, itt bemutatott ezüst érmesorozata.

Az antikolt felületű, igényes, könyv alakú dobozba helyezett érmék az ókori spártaiaktól indulnak, és a rómaiakon, a templomos lovagokon, és a szamurájokon át már az apacsoknál járunk. Még rendelhető mindegyik érme, a valamelyest megdrágult Szamuráj kivételével még a kiadáskori, 27.990 Ft-os áron kaphatók.

A sorozat még folytatódik, Szaladin egyiptomi harcosairól is hírt kaptunk már.


Üdvözlettel

Keszthelyi István és Judit

Ebben a kategóriában nincsenek termékek.
Készletállapot: Csak a készleten lévők / Minden termék
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2017 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.