Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

Mona Lisa testvérek - Niue 2014 3x40g színes ezüst érmeszett

Mona Lisa testvérek - Niue 2014 3x40g színes ezüst érmeszett
Gyártó: Mint of Poland
Cikkszám: S-NU-MonaLisaSis
Készletállapot: Készleten
Leírás


Leonardo da Vinci híres, 1503 és 1506 között készült, Mona Lisa című festménye valószínűleg egy firenzei kereskedő feleségét ábrázolja. A kép végül nem került a megbízó birtokába. Jelenleg a párizsi Louvre-ban tekinthető meg, ahol tömegek járnak csodájára. Mona Lisa titokzatos mosolya számos írót, énekest és festőt megihletett, ez a festmény a világ legismertebb műtárgya.

A madridi Prado képtár gyűjteményében nemrég felfedezték a kép egy megdöbbentő másolatát. Az átfestett kép tisztítása után tudományos vizsgálattal megállapították, hogy ezt a másolatot valószínűleg Leonardo mellett ülve, az ő ecsetvonásait lépésről-lépésre másolva készítette egy művésztársa. Infravörös reflektográfiával a festék alatt minden ecsetvonás megkülönböztethető, minden jel arra mutat, hogy ez a kép az eredetivel „tandemben” készült.

Az Isleworth-i Mona Lisa 40 évig pihent egy svájci trezorban, míg a nyilvánosság elé tárták 2012-ben. A svájci szövetségi technológiai intézet szerint a festmény Leonardo korában keletkezett. Egy angol nemesi család gyűjteményében fedezte fel egy műgyűjtő. Szakértők, akik a képet Leonardo munkájának tartják, azt feltételezik, hogy ez az elsőként festett Mona Lisa, amelyet a művész átadott megbízójának, a Louvre-ban függő híres alkotást később készítette saját kedvtelésére.

Az érmeszett három, téglalap alakú ezüst érmét tartalmaz, modern plexi display csomagolásban, amelyek előlapján a három Mona Lisa festmény látható, igényes kivitelben.

 

 

 

 

Mona Lisa testvérek - Niue 2014 3x40g színes ezüst érmeszett Mona Lisa testvérek - Niue 2014 3x40g színes ezüst érmeszett Mona Lisa testvérek - Niue 2014 3x40g színes ezüst érmeszett Mona Lisa testvérek - Niue 2014 3x40g színes ezüst érmeszett
Érmeadatok
Anyag ezüst
Tömeg 3x40g
Finomság 999/1000
Átmérő 36x48 mm /érme
Vastagság 3 mm
Névérték 3x5 NZD
Gyártó Mint of Poland
Kibocsátás éve 2014
Kiadott darabszám 500 szett (+500 külön-külön)
Tanúsítvány van
Díszdoboz van
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2018 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.