Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

A világ kincsei teljes szett - 3x1 uncia proof ezüst pénzérme drágakövekkel

A világ kincsei teljes szett - 3x1 uncia proof ezüst pénzérme drágakövekkel
Gyártó: Perth Mint
Cikkszám: S-AU-TreasWGarnet13
Készletállapot: Nincs készleten
Leírás


Treasures of the World

A Perth Mint nem folytatja "A világ kincsei" sorozatot, így a három érmével teljes a szett. Magyarázatot kérdésünkre sem adtak, műszaki okot sejtünk mögötte, az utolsó Türkiz érmére is sokat kellett várni. Hogy ez gyűjtői szempontból emeli-e a kiadott érmék értékét, azt majd az idő dönti el.

Biztosan sokan emlékeznek 2007-2011 között kiadott, zafírokkal, opálokkal és más drágakövekkel "töltött" Ausztrália kincsei” sorozatra. A szerencsésebbek vettek is belőle, most 100-150 ezer Ft-ét lehet már csak hozzájutni egy-egy érméhez. 

Nagyon hasonló – és hasonlóan slágergyanús – a verde új sorozata, a Treasures of the World (A világ kincsei), amelynek első érméje a Garnet (Karbunkulus). Ez Európát jelképezi, alpesi tájjal, évente jelenik majd meg egy-egy földrész érméje.

Az érmében rögzített átlátszó tokban helyeztek el néhányat a vörös féldrágakőből. amelyből már az ókorban is ékszereket készítettek, középkori utazók pedig talizmánként hordták. Noé a bárkával történő bolyongás közben karbunkulusból készült lámpával világított.

Többféle színben megjelenik, vörös változata, az almandin császári, királyi koronákat is díszít. Európában több lelőhelye van, a történelmi Magyarország területén is megtalálható.

 

A világ kincsei teljes szett - 3x1 uncia proof ezüst pénzérme drágakövekkel A világ kincsei teljes szett - 3x1 uncia proof ezüst pénzérme drágakövekkel A világ kincsei teljes szett - 3x1 uncia proof ezüst pénzérme drágakövekkel A világ kincsei teljes szett - 3x1 uncia proof ezüst pénzérme drágakövekkel A világ kincsei teljes szett - 3x1 uncia proof ezüst pénzérme drágakövekkel A világ kincsei teljes szett - 3x1 uncia proof ezüst pénzérme drágakövekkel
Érmeadatok
Anyag ezüst
Tömeg 3x31,1 g
Finomság 999/1000
Átmérő 40,6 mm
Vastagság 4 mm
Névérték 3x 1 AUD
Gyártó Perth Mint
Kibocsátás éve 2013
Kiadott darabszám 7.500 db
Tanúsítvány van
Díszdoboz van
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2019 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.