Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

A világ kincsei - Türkiz 2015 1 uncia proof ezüst pénzérme türkizdarabokkal

A világ kincsei - Türkiz 2015 1 uncia proof ezüst pénzérme türkizdarabokkal
Gyártó: Perth Mint
Cikkszám: S-AU-TreasWTurq15
Készletállapot: Készleten
Ár (bruttó): 31.550 Ft
Nettó ár: 24.843 Ft
Leírás


Treasures of the World

A világ kincsei sorozat

Biztosan sokan emlékeznek 2007-2011 között kiadott, zafírokkal, opálokkal és más drágakövekkel "töltött" Ausztrália kincsei” sorozatra. A szerencsésebbek vettek is belőle, most 100-150 ezer Ft-ét lehet már csak hozzájutni egy-egy érméhez. 

Nagyon hasonló – és hasonlóan slágergyanús – a verde új sorozata, a Treasures of the World (A világ kincsei), amelynek első érméje a Garnet (Karbunkulus). Ez Európát jelképezi, alpesi tájjal, évente jelenik majd meg egy-egy földrész érméje. A sorozat második, 2014-ben megjelent érméje Ausztráliát szimbolizálja, aranyrögökkel.

A most megjelent harmadik érme Amerikát jeleníti meg. Az USA délnyugati államaiban, Californiában, Arizonában, New Mexico-ban, Nevadában és Utahban jelentős türkizkészlet található, amelyet az indiánok évezredeken át használtak ékszereik készítéséhez. A türkiz a kék, kékeszöld sokféle árnyalatában előforduló ásvány, neve onnan ered, hogy valaha Törökországon át szállították Európába (angolul is a francia turquoise nevet használják).

Az előző két érmével ellentétben ebbe nem darabkákat, hanem egy egész, kézzel vágott és csiszolt arizonai türkizt helyeztek el.

 

A világ kincsei - Türkiz 2015 1 uncia proof ezüst pénzérme türkizdarabokkal A világ kincsei - Türkiz 2015 1 uncia proof ezüst pénzérme türkizdarabokkal A világ kincsei - Türkiz 2015 1 uncia proof ezüst pénzérme türkizdarabokkal
Érmeadatok
Anyag ezüst
Tömeg 31,1 g
Finomság 999/1000
Átmérő 40,6 mm
Vastagság 4 mm
Névérték 1 AUD
Gyártó Perth Mint
Kibocsátás éve 2015
Kiadott darabszám 7.500 db
Tanúsítvány van
Díszdoboz van
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2019 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.