Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

Ausztrália madarai - Szivárványlóri 2013 1/2 uncia színes ezüst pénzérme

Ausztrália madarai - Szivárványlóri 2013 1/2 uncia színes ezüst pénzérme
Gyártó: Perth Mint
Cikkszám: S-AU-BirdsRainbow
Készletállapot: Nincs készleten
Leírás

Birds of Australia

Ausztrália madarai

A Perth Mint madaras sorozata olyan, számunkra egzotikus szárnyasokat mutat be, amelyek a déli kontinensen szabadon, csapatostul röpködnek.

2012 őszén adták ki a sorozat első érméjét, már 2013-as évszámmal, ezen a pirosfarkú gyászkakadut (Red-tailed black Cockatoo) láthatjuk, amely a magyar neve ellenére egy jókedvű, nagyhangú papagáj.

A második érme témája a nálunk ketrecben tartott, Ausztrália belső részein nagy csapatokban ivóvíz és magvak után kutatva vándorló zöld-sárga hullámos papagáj (Budgerigar).

Harmadszorra a galamb méretű bársonyos aranymadarat (Regent Bowerbird) vették elő, amelynek hímje lugast (bower) épít, ezzel kápráztatja el a tojót.

Negyedikként a szivárványlóri (Rainbow Lorikeet), ez a száz fős csapatokban élő, a városokba is betaláló, valószínűtlenül színes papagáj került az érmére.

Az utolsón a mesébe illő nevű tengerkék tündérmadár (Splendid Fairy-wren) szerepel, amely hímjének kék tollazata visszaveri a fényt.

 

Ausztrália madarai - Szivárványlóri 2013 1/2 uncia színes ezüst pénzérme Ausztrália madarai - Szivárványlóri 2013 1/2 uncia színes ezüst pénzérme Ausztrália madarai - Szivárványlóri 2013 1/2 uncia színes ezüst pénzérme Ausztrália madarai - Szivárványlóri 2013 1/2 uncia színes ezüst pénzérme
Érmeadatok
Anyag ezüst
Tömeg 15,55 g
Finomság 999/1000
Átmérő 36,6 mm
Vastagság 2,3 mm
Névérték 0,50 AUD
Gyártó Perth Mint
Kibocsátás éve 2013
Kiadott darabszám 10.000 db
Tanúsítvány van
Díszdoboz van
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2019 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.