Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

Hírlevél 2017/07 - augusztus 23.

Tartalom:

Kilós Azték naptár * Óriás ezüst Panda * Kristály esőcsepp * A Birodalom visszavág


Kilós Azték naptár

Az egy kilogramm tömegű színezüst Azték naptár (Calendario Azteca / Aztec Calendar) a mexikói verde egyik legszebb terméke, nemzetközi díjakat is nyert.

Az azték naptárkövet vagy napkövet valamikor a középkorban faragták, átmérője 3,5 méter, vastagsága 1 méter, és 24 tonnát nyom. A spanyol hódítás idején az aztékok elásták, és csak 1790-ben, Mexikóváros katedrálisának építésekor került újra a napvilágra. Egy ideig a katedrális külső falát díszítette. Sűrűn faragott motívumairól vitáznak a tudósok, naptárelemeket, csillagászati és történelmi szimbólumokat is tartalmaz.

Az Azték naptár érmét először 2007-ben készítette a mexikói pénzverde (Casa de Moneda  de Mexico), azóta minden évben azonos motívummal kerül kiadásra. Darabszáma alacsony, kezdetben évi 800, majd 2015-től 1000 példány készül csak. Nagyon nehéz hozzájutni, a java elfogy Észak- és Dél-Amerikában, becsléseink szerint legfeljebb 100 példány jut el Európába.

A gyönyörű, részletgazdag érmét elegáns, állványon álló fadobozban szállítják, amelyben asztalon közszemlére is tehető, nagyítót is adnak a cizellált felület vizsgálatához. Ára az exkluzivitásához illeszkedik, 576.000 Ft-ért kapható.

 

 

 

 

 


Óriás ezüst Panda

Egy másik kilós érmekülönlegesség is éppen most érkezett: a kínai nemzeti bank által minden évben, változó motívummal kibocsátott ezüst Panda. Ez a méret, valamint a kisebb 150 grammos (korábban öt unciás) kizárólag tükörveretű, limitált, díszdobozos kiadásként készül, ami nem ilyen, az hamisítvány!

Az egyes felületek eltérő verdei technikája nagyon szépen megjeleníti az érmén a pandamaci fekete és fehér foltjait. Az érme hátlapján a pekingi Mennyei béke temploma látható, szintén csodálatos részletgazdagsággal ábrázolva.

 

 

 

 


Kristály esőcsepp

A kanadai pénzverde 2008 és 2012 között készített már egy igen népszerű Kristály esőcsepp (Crystal Raindrop) elnevezésű sorozatot, amelynek évente megjelenő érméin a színes juharlevélről lecsüngő esőcseppet Svarovski kristállyal ábrázolták.

2016-ban indult az újabb hasonló sorozat, az Eső ékköve (Jewel of the Rain) néven. A tavalyi érmét már elkapkodták, az idei – amelyen immár a háttér egy részét is színezték – még kapható, mindössze 4.500 példányt adtak ki.

 

 

 

 

 


A Birodalom visszavág

Az új-zélandi verde érdekes sorozatot indított az idén a Csillagok háborúja filmek 40. évfordulója alkalmából. A téglalap alakú érméken a korabeli filmplakátok láthatók. A most megjelent második érme témája A Birodalom visszavág című rész.

Az érmét díszdobozban, valamint átlátszó, mágnesesen záródó plexi tokban szállítják, amelyben ki is állítható.

 

 

 

 

 


Üdvözlettel,
Keszthelyi István és Judit

Megjelenítés Listában / Táblázatban
Készletállapot: Csak a készleten lévők / Minden termék
Termékek száma oldalanként
Rendezés
Azték naptár / Aztec Calendar 2016 1 kg proof ezüst pénzérme Mexikó
Csak néhány példány a ritka érméből! A csodálatos Azték naptár ezüst érmét 2007 óta adja ki a m..
576.000 Ft
Nettó ár 453.543 Ft
Kristály esőcsepp 2017 1 uncia proof ezüst pénzérme Swarovski kristályokkal
Folytatódik a népszerű sorozat! A kanadai verde most először színesre vette a "Kristály esőcsepp" ..
37.890 Ft
Nettó ár 29.835 Ft
Panda 2017 1 kg proof ezüst pénzérme
Egy kilós, tükörveretű Panda érme! A Panda ezüst érme két nagyobb mérete, a 150 grammos,&n..
NA
Star Wars 40. évforduló - A birodalom visszavág Niue 2017 1 uncia ezüst pénzérme
Az új-zélandi verde második téglalap alakú érméje a Star Wars "A birodalom visszavág" című részéne..
34.990 Ft
Nettó ár 27.551 Ft
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2019 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.