Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

Hírlevél 2017/08 - szeptember 18.

Tartalom:

2018 a Kutya éve * A természet nagyítása * Papagájok világa * Őszi ezüst akció
 


2018 a Kutya éve 

A kínai holdév-naptár szerint legalábbis így lesz, reméljük, azért nem lesz kutya évünk! Emlékeztetőül: a 12 éves ciklusokra osztott holdév (Lunar) naptárt i.e. 2600 körül kezdték használni Kínában, majd átvették a babiloniak is, és Ázsia nagy területén elterjedt. A cikluson belül az éveket egy-egy állat jelképezi, kötött sorrendben: egér, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya és disznó. A legenda szerint ez az állatok versenyében alakult ki: egy folyón kellett átkelniük, kisebb-nagyobb trükkök és csalafintaságok következtében így értek végül partra.

A 12 év lejártával a ciklus újraindul.

Az érméket tekintve 2018-ban az ausztrál Perth Mint második Lunar érmesorozatának (2008-2019) vége felé járunk majd. Az ő ezüst és arany érméik eltérő motívummal, számos méretben készülnek, a „befektetési” érmék mellett limitált, tükörveretű és színes kiadásaik is nagyon szépek. Szokásuk szerint már előző év őszén kibocsátják a következő évjárat érméit.

A hatalmas ázsiai keresletnek köszönhetően sok verde ráállt a Lunar holdéves témára, Kanadától Nagy-Britanniáig számos országból találkozhatunk ilyen érmékkel.

Most még kapható nálunk az ezüst sorozat minden egy unciás tagja, aki még nem tette, kiegészítheti gyűjteményét, vagy meglepheti szeretteit a születési évüknek megfelelő állatos érmével.

 

 

 


A természet nagyítása

Nagyon szép és ötletes a kanadai verde újonnan indult érmesorozata, amely a természetben előforduló, víz- és harmatcseppek által előidézett nagyításokat mutatja be. Az érmék felületén elhelyezett félgömb jelképezi a cseppet, amely felnagyítja az érmekép egy részét: az első érmén a virág szirmait, a másodikon pedig az alma piros héját.

A kanadaiaknak nem ez az egyetlen „vízcseppes” sorozatuk, párhuzamosan fut a tenger alatti világot bemutató „Underwater Life” érmesorozat is. 

 

 

 

 


Papagájok világa

Már a negyedik érme jelent meg a Cook-szigetek 2014-ben indult papagájos sorozatából.  Ennek érdekessége, hogy a szárnyakat külön rátétként helyezik el az ezüst érmén a papagáj színezett testére, így háromdimenziós hatást keltenek. Az érmék értékét emeli az is, hogy nagyon kicsi, mindössze 2.500-as példányszámban készülnek. Egyelőre még szállítani tudjuk a sorozat mindegyik érméjét, bizonyára már nem sokáig.

Az idei érmén a rózsás kakadu szerepel, amely nekünk egzotikus díszmadár, Ausztráliában viszont több száz fős csapatokban lepi el a vetéseket, ezért elég kártékonynak minősül. 

 

 

 

 

 


Őszi ezüst akció

Érdemes áttekinteni webáruházunk ma indult akcióját, amely szeptember 30-ig tart. Számos olyan érme szerepel benne, amely eddig soha nem volt akciós áron kapható.

A legtöbbjükből már csak egy-két példánnyal rendelkezünk, időben le kell csapni rájuk! 


Üdvözlettel,

Keszthelyi István és Judit

Megjelenítés Listában / Táblázatban
Készletállapot: Csak a készleten lévők / Minden termék
Termékek száma oldalanként
Rendezés
  Nagyítás: Szépség a nap alatt - 2017 1 uncia kanadai proof ezüst pénzérme
A kanadai verde új sorozatot indított Mother Nature's Magnification (Az Anyatermészet nagyítása)&n..
33.480 Ft
Nettó ár 26.362 Ft
Lunar2 Disznó éve 2019 1 uncia ezüst pénzérme
A 12 éves Lunar2 sorozat utolsó évjárata!  ​Az ausztrál Lunar ezüst és arany sorozatokról,..
9.990 Ft
Nettó ár 7.866 Ft
Lunar2 Kutya éve 2018 1 uncia arany pénzérme
Napi áron, 1 hetes szállítással már rendelhetők a Lunar sorozat 2018-as "Kutya éve" ..
NA
Lunar2 Kutya éve 2018 1 uncia ezüst pénzérme
2017-től az ausztrál Lunar ezüstök már 99,99%-os ("négy-kilences") finomságban készülnek!  ..
9.990 Ft
Nettó ár 7.866 Ft
Papagájok világa -  Rózsás kakadu 2017 3D proof ezüst pénzérme
A Papagájok világa sorozat negyedik érméje A Cook-szigetek 2014-ben indult ötletes sorozata 3D-..
NA
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2019 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.