Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

Szomália Elefánt 2018 "Fekete és Fehér" 2x1 uncia ruténiummal bevont ezüst érmeszett

Szomália Elefánt 2018 "Fekete és Fehér" 2x1 uncia ruténiummal bevont ezüst érmeszett
Gyártó: Bayerisches Hauptmünzamt
Cikkszám: S-SO-Elep2x1oz18SetBW
Készletállapot: Beszerezhető, kérje ajánlatunkat
Leírás


Ruténium bevonattal. Mindössze 500 szettet adnak ki a fekete és fehér elefántokból!

Az elmúlt évtized egyik sikertörténete a szomáliai Elefánt ezüst érmesorozat. Egy évtizeddel ezelőtt senki sem gondolta, hogy a Philharmoniker és a Maple konkurenciájának szánt 1 unciás befektetési érme ilyen komoly karriert fut majd be. 

A 2004-ban indult sorozat első évjáratai az idei árának többszöröséért kaphatók csak, évente változó, nagyon igényes veretű elefántmotívumai igazi gyűjtői csemegévé tették a sorozatot. Készítenek belőle részben aranyozott, és színes változatot is, sőt a korábbi mini-aranyak után 2010-ben már 1 unciás arany változata is jelentős keresletet vonzott. 

2011-ben először megörvendeztették a gyűjtőket és befektetőket egy 1 kg-os Elefánt érmével. Mérete az ausztrál kilós érmékéhez hasonló, átmérője 100 mm. Árban is a Kookaburra-Koala-Lunar hármashoz igazodik. 

Aki esetleg aggódna a szomáliai minőség felől, megnyugtathatjuk: az érméket a neves bajor állami pénzverde készíti Szomália megbízásából.

 

Érmeadatok
Anyag ezüst
Tömeg 2x 31,1 g
Finomság 999,9/1000
Átmérő 39 mm
Vastagság 3 mm
Névérték 2x100 SOS
Gyártó Bayerisches Hauptmünzamt (DE)
Kibocsátás éve 2018
Kiadott darabszám 500 db
Tanúsítvány van
Díszdoboz van
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2019 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.