Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

Amerikai Bölény (Buffalo) arany pénzérme


Az amerikai kormányzat 2005-ben határozta el egy újabb befektetési érme kiadását, amellyel azokat a gyűjtőket és befektetőket akarták megnyerni, akik eddig a 917/1000 finomságú Gold Eagle (Arany Sas) helyett inkább a színarany kanadai Maple vagy más külföldi érméket vásárolták.

Az érme mindkét oldalának motívumát egy korábbi érméről kölcsönözték. A híres „indiánfejes” vagy „bölényes” ötcentes érme két nagyon jellegzetesen amerikai motívumát 1913-ban tervezte James Earle Fraser szobrászművész, az arany Sas megalkotójának, St.Gaudens-nek a tanítványa. Három különböző törzsből származó indián főnök ült modellt a művésznek, az ő vonásaikból gyúrta össze Fraser az érme markáns indián profilképét.

A másik oldal bölény-motívumához állítólag New York város Central Park állatkertjének attrakciója, a Fekete Gyémánt (Black Diamond) névre hallgató óriási bölény „állt modellt”. Ebben az időben az amerikai prériken vágtázó hatalmas bölénycsordáknak már csak az emléke létezett. Az ötcentest kisebb változtatásokkal egészen 1938-ig évente kiadták 

​Ezt a nagy múltú érmét készítették el 1 uncia aranyból először 2006-ban. Az éves darabszáma 200.000 darab körül alakul, jelentősen kisebb, mint a sokmilliós példányban vert Eagle aranyé. Mint minden amerikai befektetési érme, ez is a New York állambeli West Point verdében készül, de a verde W jelével csak a tükörveretű, limitált példányokat látják el. A normál vereteket légmentesen fóliázva szállítják, ez látható a fotókon.

2008-ban kiadtak tized-, negyed- és félunciás Bölényt is, ennek a folytatását azóta is ígérik.

Megjelenítés Listában / Táblázatban
Készletállapot: Csak a készleten lévők / Minden termék
Termékek száma oldalanként
Rendezés
US Buffalo / Bölény 2019 1 uncia arany pénzérme
Az amerikai kormányzat 2005-ben határozta el egy újabb befektetési érme kiadását, amellyel azokat ..
474.270 Ft
Nettó ár 474.270 Ft
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2019 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.