Menü
Your Cart

Cservonyec arany 10 rubeles pénzérmék a Szovjetunióból

1922-ben, a polgárháború idején a szovjet kormányzat új, aranyfedezetű, konvertibilis pénzt vezetett be a birodalmi rubel ellenében. Az új fizetőeszköz hazai felhasználásra papírpénzként forgott, a nemzetközi fizetésekre viszont igényes arany pénzérméket vertek. A számunkra furcsa Cservonyec név az orosz "tiszta arany" (червонное золото) kifejezésből ered, és az aranyfedezetre utal, amely egészen 1929-ig fennált. Meglepő módon az érmék még nem a szovjet címerrel és CCCP felirattal, hanem az únió orosz "tagköztársaságának" (РСФСР) jelzésével készültek.

A huszas évek érméiből később nagyon sokat beolvasztottak aranyrudak készítéséhez, kevés maradt fenn, ezek igazi ritkaságok, vagy múzeumi kiállítási darabok. 

A Szovjetúnió 1975 és 1982 között újra kiadta a 10 rubeles Cservonyec aranyakat az 1923-as érmével azonos mintázattal. Az érmék össztömege 8,6 gramm, 900-as finomságú aranyból készültek, értéküket igen jól őrző befektetési érmeként, és történelmi, gyűjteményi darabokként is igen keresettek.

Cservonyec 10 rubel szovjet arany pénzérme Cservonyec 10 rubel szovjet arany pénzérme
Beszerzésére kérje ajánlatunkat!
Cikkszám: G-RU-Cherv
Egyetlen példány a ritka érméből!A Szovjetunió 1975 és 1982 között újra kiadta a huszas évek Cervonyec aranyérméit az 1923-as érmével azonos mintázattal. Az érmék &..
0 Ft
Nettó ár:0 Ft
Tételek: 1 - 1 / 1 (1 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatvédelmi nyilatkozat.