Bevásárlókosár

Tételek
Kategóriák

Harry Potter - Roxfort Házak HUGRABUG 5 gramm színezüst fólia bankjegy érme Niue-sziget 2020

     Harry Potter - Roxfort Házak HUGRABUG 5 gramm színezüst fólia bankjegy érme Niue-sziget 2020
Gyártó: New Zealand Mint
Cikkszám: S-NU-HPHufff20
Készletállapot: Rendelhető (7-14 nap)
Ár (bruttó): 19.880 Ft
Nettó ár: 15.654 Ft
Leírás


Harry Potter ezüst bankjegy-érme!

Egész generáció nőtt fel a Harry Potter könyveken és filmeken, amelyek egy kedves kis varázslótörténetből több éven át nagyon mély társadalmi drámáva értek. Írójuk mesésen meggazdagodott, és nagy érdeme, hogy a filmjogokat nem adta el amerikai stúdióknak, amelyek limonádévá higították volna a történetet, hanem kiváló brit színészekkel, komoly rendezőkkel maradandó filmek készültek.

Mint sokan tudjuk, Harry Potter a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába járt (angolul Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry) járt, amely a bentlakásos angliai iskolákhoz hasonlóan "házakra" van osztva. Minden házba más-más tulajdonságok alapján választják a gyerekeket: a Griffendél (Gyffindor) tanulói hősi lelkűek és bátrak, a Mardekár (Slytherin) házba ravaszak és becsvágyók kerülnek, a Hugrabug (Hufflepuff) lakói békések, jámborak, a Hollóhát (Ravenclaw) ház pedig a legélesebb eszűeket fogadja magába.

Kihasználva az ezüst képlékenységét és nyújthatóságát, a négy ház címerét adták most ki négy színes, bankjegy méretű és formájú "érmén", amelyeket egyenként 5 gramm színezüstből húznak fólia vékonyságúra.

Mindössze 10.000 példány készül az érmékből, nagyon szép díszdobozban kaphatók.

 

     Harry Potter - Roxfort Házak HUGRABUG 5 gramm színezüst fólia bankjegy érme Niue-sziget 2020     Harry Potter - Roxfort Házak HUGRABUG 5 gramm színezüst fólia bankjegy érme Niue-sziget 2020     Harry Potter - Roxfort Házak HUGRABUG 5 gramm színezüst fólia bankjegy érme Niue-sziget 2020     Harry Potter - Roxfort Házak HUGRABUG 5 gramm színezüst fólia bankjegy érme Niue-sziget 2020
Érmeadatok
Anyag ezüst
Tömeg 5 g
Finomság 999/1000
Átmérő 98 x 148 mm
Névérték 1 NZD
Gyártó New Zealand Mint
Kibocsátás éve 2020
Kiadott darabszám 10.000 db
Tanúsítvány van
Díszdoboz van
Ezüst Panda Online Érmebolt © 2019 || A honlap az OpenCart szabadfelhasználású szoftverével készült. || A programozói munkákat a HesW végezte el.